Acasă Nova TV

Numărul celor care își montează instalații GPL pe mașini S-A DUBLAT | Avantajul e IMENS!

63

GPL pe mașini  Numărul sibienilor care îşi montează sisteme GPL pe maşini este în creștere.

Potrivit RAR, numărul maşinilor care merg cu GPL s-a dublat după aplicarea accizei pe carburant! Centrele de montaj au parte de comenzi din ce în ce mai mari. Instalaţiile GPL autorizate şi montate corect nu sunt deloc mai periculoase decât rezervoarele de carburant normale.

Apoi un mare avantaj este costul mult mai mic în cazul gazului, față ce cel al carburanțior. Dacă litrul de benzină sau motorină trece de 6,2 lei, gazul lichefiat se vinde cu circa 3 lei/litru.

De la bun inceput trebuie spus ca instalarea unui sistem de alimentare cu GPL este o solutie adecvata mai ales pentru autoturismele care circula preponderent in mediul urban si depasesc un rulaj mediu anual de circa 15.000 km.

Cei care si-au montat o astfel de instalatie mentioneaza ca au reusit reducerea costurilor de exploatare per km cu aproximativ 40-50%, asta comparativ cu sistemele de alimentare clasice pe benzina ori motorina.

GPL pe mașini 1Rezervoarele sunt fabricate din otel special si sunt fixate pe suporti dimensionati pentru a garanta o buna stabilitate in situatia unor accelerari ori franari bruste.

Constructorii mai afirma ca aceste rezervoare de GPL sunt de pana la 20 de ori mai rezistente la strapungeri comparativ cu cele pentru carburantii clasici. (sursa: oradesibiu.ro)

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here