Acasă Nova TV

Ţeapă cu sejururi turistice, 23 persoane înşelate cu peste 50.000 Euro!

211

MAREA NEAGRAAdministratorul unei societăţi comerciale ce oferea servicii turistice este cercetat penal sub control judiciar pentru infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În data de 12.03.2014, în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor Sibiu au stabilit faptul că administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Sibiu, ce oferea servicii turistice, este bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 244 alin. 1 şi 2 din Codul Penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 din Codul Penal, fapte săvârşite în dauna mai multor părţi vătămate.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor Sibiu au stabilit faptul că persoana bănuită, o femeie în vârstă de 38 de ani, domiciliată în municipiul Sibiu, perioada 2012 – 2013, a indus în eroare 23 de părţi vătămate pretinzând sume de bani şi eliberând documente false privind contracte şi sejururi cu  destinaţii turistice europene, prin prezentarea ca adevărată a unor fapte mincinoase şi prin folosirea de mijloace frauduloase cu ocazia contractării de către acestea a unor servicii turistice, servicii încasate şi neonorate, cauzând un prejudiciu în valoare de 48.231 euro şi 22.303 lei. Din prejudiciu s-a reuşit până în prezent recuperarea a 4.477 euro şi 13.121 lei.

De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că femeia a falsificat şi a înaintat partenerilor comerciali ordinul de plată în valoare de 9.512 euro, pentru a-i induce şi pe aceştia în eroare cu privire la plata sejurului efectuat în afara ţării de părţile vătămate, determinând plata mai departe către hotelieri a acestor servicii de către persoana vătămată, deşi în fapt, suma achitată efectiv a fost de 512 euro.

Femeia bănuită a fost reţinută pentru de 24 ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sibiu, iar în data de 13.03.2014 a fost prezentată Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventiva. Împotriva acesteia instanţa a dispus cercetarea în libertate şi luarea măsurii controlului judiciar, impunându-i acesteia mai multe obligaţii, printre acestea fiind şi interdicţia de a depăşii limita teritorială a judeţului Sibiu, fără încuviinţarea prealabilă a instanţei. Cercetările în acest dosar continuă.

ACTUALIZARE

Lucia RebegaLucia Rebega, este administratorul agenției de turism Mirage Travel, a fost reținută pentru 24 de ore într-un dosar în care este acuzată că a prejudiciat 23 de sibieni cu peste 48.000 de euro și peste 22.000 de lei.
Lucia Rebega a fost prezentată Judecătoriei Sibiu cu propunerea de arestare preventivă pe 30 de zile, dar instanța a decis continuarea cercetărilor în stare de libertate și sub interdicția de a părăsi județul Sibiu fără acordul încuviințarea autorităților. Serviciul Investigații Criminale Sibiu o cercetează pe Rebega pentru infracțiuni de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Mirage Travel a fost în ultimii ani subiectul unor repetate reclamații ale clienților, nemulțumiți de serviciile oferite. Societatea a intrat în insolvență în mai anul trecut. Lucia Rebega nu a putut fi contactată până la publicarea acestei știri.(turnulsfatului.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here