Acasă Nova TV

Situaţie dramatică la Sibiu. Motivul pentru care şase bebeluşi abandonaţi nu pot fi externaţi

51

bebelusi_maternitate_86763900Şase bebeluşi cu vârste sub şase luni care au fost abandonaţi de familii în spitalele din judeţul Sibiu nu pot fi externaţi din lipsă de asistenţi maternali, Direcţia pentru Protecţia Copilului Sibiu organizând mai multe sesiuni de recrutare de personal la care nu a fost depus niciun dosar. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  Sibiu, Adela Stanciu, a declarat, luni, că instituţia desfăşoară, în această perioadă, cea de-a doua sesiune de recrutare de personal din acest an, având nevoie de mai mulţi asistenţi maternali. Potrivit acesteia, în judeţul Sibiu există 174 de asistenţi maternali, care au în grijă 352 de copii. În anul 2013, DGASPC Sibiu a organizat cinci sesiuni de recrutare de personal, la foarte puţine dintre acestea înscriindu-se persoane interesate. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat, la rândul său, că în anul 2013 zece copii au fost abandonaţi în unitatea medicală, dintre care cinci la Secţia Neonatologie, iar alţi cinci la Secţia Prematuri.

Sursa: realitatea.net

Banner EximTur

1 COMENTARIU

  1. Si asta in timp ce exista numeroase dosare depuse pentru adoptie, numai ca, din pacate, acesti copii nu indeplinesc conditiile pentru a fi adoptati 🙁
    E groaznic sa ti se spuna ca nu exista copii sub 2 ani pentru adoptie, dar exista copii abandonati in spital care nu pot beneficia de dragostea unor oameni care isi doresc un copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here