Acasă Nova TV

POVEŞTI SĂSEŞTI Casa Baronului din Bazna, la muzeu ca la sași acasă | Foto

477

Casa Baronului din Bazna Casa Baronului din Bazna este o gospodărie adevărată, încremenită într-un moment tihnit în timp, ca şi cum saşii tocmai s-au ridicat de la masă.

Nu este doar un muzeu de etnografie săsească, așa cum este promovat turiştilor, ci o casă adevărată, locuită şi primitoare, unde oamenii chiar sfinţesc locul. Totul este autentic şi aşezat natural. Între tine, oaspetele casei, şi obiecte nu există etichete sumare și vitrine reci care să-ţi spună că eşti într-un muzeu, fără restricţii. Sufletul locului nu este sacrificat de dragul expunerii. Toate micile comori ce există în casă pot fi atinse şi cercetate îndelung, iar explicaţiile gazdei, doamna Rusu, spun o poveste fascinantă, fără sfârşit.

Istoria Casei baronului este una foarte frumoasă, care începe încă din 1799, când a fost construită de către Michael Schuster. Cum era obiceiul, momentul este încrestat pe veşnicie în grinda din mijlocul tavanului din camera bună.

Proprietarii actuali ai casei sunt Aurelia şi Nicolae Rusu, doamna a fost profesoară de limba română în Mediaş. Au cumpărat gospodăria în anii `90, de la o familie de saşi înstăriţi, în momentul în care şi ei au decis să ia drumul Germaniei. Odată cu casa, au preluat de fapt mobilierul, obiectele şi uneltele, cojoacele, cam tot ce a avut omul strâns de generaţii.

Vezi articolul complet şi FOTO AICI

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here