Acasă Nova TV

Părinții care au luat locul Guvernului şi vor să plătească dascălii

19

parintii vor sa plateasca dascaliiPentru că salariile tinerilor profesori sunt nedemn de mici, asociația părinților ai căror copii urmează cursurile Colegiului Național ”Samuel von Brukenthal” adună bani pentru a-i recompensa pe dascăli.

Nu sunt foarte mulți bani oferiți. Dar și așa, statul își face ”datoria” prin instituțiile sale și impozitează și acești bani, oferiți drept compensație la neputința Guvernului.

Asociația Colegiul Brukenthal Sibiu a fost înființată de părinți în februarie 2003. Acum sunt aproximativ 700 de membri ”pereni”. Anual, alți 200 de părinți apar ca noi membri și tot atâția renunță la această calitate. Taxa de membru este de 50 de lei pe un an întreg, iar cei care doresc sunt îndemnați să vireze și cele două procente din impozitul anual în conturile Asociației, scrie Turnul Sfatului.

”Avem și foști absolvenți care doresc să susțină instituția unde s-au format, nu uită de unde au plecat”, arată Margareta Kamla, cea care conduce în prezent Asociația.
Printre obiectivele asumate de Asociație este și cea de atragere și menținere a cadrelor didactice care vorbesc limba germană. ”Ceea ce este dificil. Acești tineri bine pregătiți și care vorbesc limba germană au oferte pecuniare mult mai consistente decât cele oferite în învățământ. Și atunci, noi ce facem cu copiii?

Citeşte articolul complet AICI

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here