Acasă Nova TV

Moromeţii, varianta Dealu Frumos: cum se văd politicienii la talpa României

284
Dealu FrumosÎn timp ce în Capitală se fac şi se desfac jocuri politice, în judeţul Sibiu, la Dealu Frumos , localitate considerată centrul geografic al României, concluziile oamenilor sunt clare: ăia mari fură, toţi se ceartă la televizor, toţi sunt doar pentru ei. Cine sunt „ăia mari“? De aici, povestea de la sat se pierde între „nu ştiu cine-i prim-ministru“, „Băsescu e de nota 10“, „Johannis e băiat fain“ sau „nu ştiu nimic, dar merg la vot“.

Ca să ajungi la Dealu Frumos, un sat cu 500 de suflete, treci prin Agnita, oraş aflat la 60 de kilometri de Sibiu. La ieşire, în dreapta, încă opt kilometri, drum asfaltat. Ajungi în satul unde o plăcuţă te anunţă că ai ajuns în inima României. „Călătorule, nu uita, tocmai ai trecut prin centrul ţării“, scrie pe plăcuţă. Dincolo de ea, pe uliţele pline de noroi, România se vede mai simplă, mai colorată şi mai dureros de reală decât în toate studiile specialiştilor, scrie Adevărul de Sibiu.
Pe marginea drumului, o ţigancă în straie colorate, cu doi puradei după ea, aleargă spre maşina noastră. E sărăcie mare la Dealu Frumos, aşa că discuţia începe cu o negociere pe câteva ţigări.Vezi articol complet şi FOTO AICI

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here