Acasă Nova TV

Johannis despre măsura reducerii ratelor: Cu ce au greșit cei care și-au plătit impozitele și ratele la zi?

16

Klaus JohannisMăsura de reducere a ratei pentru cei care au venituri sub 1600 de lei nu e văzută ca fiind aplicabilă de către prim-vicepreședintele PNL, Klaus Johannis.

Liberalul susține că măsura Guvernului nu este de niciun fel una liberală, iar la Delegația Permanentă a PNL va ridica foarte serios această problemă. ”Sunt sceptic, pe de altă parte sunt puţin surprins pentru că este o măsură negociată şi acceptată de către FMI. Surprinderea mea vine din faptul că ea nu a fost discutată în partid.... Sunt sceptic pentru că cei cu venituri de 1.600 de lei vor ajunge la o rată mult mai mare, între timp nu vor putea să pună deoparte banii şi se vor trezi, după o perioadă de trei ani, că nu-şi vor mai putea plăti ratele la credite. Pentru cei care-şi plătesc impozitele vor întreba: eu cu ce am greşit că îmi plătesc impozitele şi ratele la timp de nu beneficiez? Nu e o măsură liberală. Voi pune eu întrebarea în partid: cum s-a ajuns la această înţelegere cu FMI, dacă noi n-am discutat-o?„, a declarat Johannis în cadrul emisiunii ”La vârf”, difuzată de TVR1, citat de turnulsfatului.ro

Guvernul a anunțat că va adopta o ordonanţă prin care persoanele care au credite la bănci şi un venit de maximum 1.610 lei lunar pot ajunge, în urma unei înţelegeri cu banca, la înjumătăţirea ratei pe o perioadă de doi ani. Măsura va intra în vigoare de la 1 aprilie.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here