Acasă Nova TV

INTERVIU ”S-a scris despre noi inclusiv în Noua Zeelandă … un sat fără asfalt, fără semnal la telefon”

202

  Mihnea Vîrgolici 1Mihnea Vîrgolici este inginer zootehnic, arbitru internațional de echitație (a participat la Jocurile Olimpice de la Atena) și din 2002 este proprietarul fostei ferme comuniste din satul Prod, comuna Hoghilag.

În prezent conduce una dintre cele mai frumoase ferme ecvestre din România, cu voluntari din toată Europa și organizează cel mai important concurs de echitație de la noi – ”Transylvania Horse Show”, la care participă profesioniști din toată lumea.

Reporter: De ce tocmai în satul Prod și comuna Hoghilag? Ce ați găsit interesant aici?
Mihnea Vîrgolici: Zona asta am descoperit-o întâmplător. Eu am avut un club de călărie în București, am vrut neapărat să plec de acolo și Transilvania îmi place foarte mult. La Hoghilag a fost o coincidență, am aflat printr-un concurs de împrejurări că se va vinde. Era o ruină sinistră într-un peisaj incredibil, dar care mi s-a părut potrivită pentru organizarea de concursuri și orice activități legate de cai, de la agrement la performanță.

….. Rep.: În încheiere spuneți-mi niște trasee frumoase care se pot face prin județul nostru călare.
M. V.: Sunt foarte multe zone frumoase în județ. Toată zona aceasta dinspre Munții Făgăraș, zona Agnitei, am făcut o excursie foarte frumoasă anul trecut undeva înspre Rupea și în județul Brașov, pe Valea Hârtibaciului sunt iarăși niște zone foarte frumoase. Poți să mergi ore în șir fără să vezi un câmp cultivat măcar….

Citeşte interviul complet AICI

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here