Acasă Nova TV

Goana după gaze: prospecțiunile subteranului din județul Sibiu au luat sfârșit

17

APM Sibiu și SC Prospecțiuni SA, date în judecatăDupă tensiuni care au degenerat mai ales în zona comunei Moșna, ”lucrările de achiziţie de date seismice 3D” au fost încheiate, cei de la Prospecțiuni SA anunțând că au avut lucrări în 60 de localități sibiene, pe o suprafață de aproximativ 900 de km pătrați.

Proiectul ”3D Transilvania Sud” a fost realizat în cadrul unui contract finanțat de către SNGN Romgaz SA.Zona Mediaşului este o regiune cu tradiţie în explorarea şi exploatarea gazelor convenţionale. Ne bucurăm că prezenţa noastră în regiune a adus beneficii economiei locale, prin generarea unor noi locuri de muncă, închirierea spațiilor, achiziția de materiale etc., și că rezultatele echipei au contribuit la o cunoaştere aprofundată a resurselor naturale ale țării”, a afirmat Gehrig Schultz, CEO Prospecţiuni, într-un comunicat de presă.

Cei de la Prospecțiuni SA, scrie turnulsfatului.ro, nu fac nicio referire la problemele apărute în derularea contractului pe teritoriul județului Sibiu. Mai ales în zona comunei Moșna, cei de la firma bucureșteană au întâmpinat opoziția unor localnici, revoltați că le-au fost încălcate fără acord terenurile agricole. În zona respectivă a fost solicitată de mai multe ori intervenția poliștilor.

Citeşte articolul complet AICI

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here