Acasă Nova TV

Acte noi pentru şoferi din 2014: Certificatul de care ai nevoie în UE

26

Acte noi pentru şoferiToţi şoferii care îşi fac de acum inspecţia tehnică periodică a autoturismului vor primi un certificat redactat în limba română şi în limba engleză care conţine detalii despre starea în care se află maşina pe care o conduc, informează Ştirile ProTV.

Practic pe Certificatul de Inspecţie Tehnică Periodică sunt menţionate probleme precum fisura parbrizului sau trusa medicală incompletă. Proprietarii maşinilor au obligaţia de a remedia problemele sesizate la scurt timp după eliberarea certificatului pentru a evita amenzile în vigoare.Documentul trebuie păstrat la bordul maşinii atunci când şoferii pleacă în spaţiul comunitar. Poliţiştii străini pot cere acest certificat în timpul controalelor şi,în cazul în care lipseşte, consideră că maşina nu a trecut inspecţia tehnică periodică.

Singurii şoferi care nu trebuie să îşi facă griji cu privire la noul certificat sunt cei care au efectuat inspecţiile tehnice în 2012 şi în 2013. Lor nu li se va cere să prezinte acest act.

Poliţiştii români îi vor putea sancţiona,la rândul lor, pe şoferii cu numere străine, în cazul în care nu prezintă la control noul certificat.

Declaraţii şi video AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here