Acasă Nova TV

Topul Forbes anunţă că a descoperit 17 milionari în euro, în județul Sibiu. VEZI cine sunt

367

17 milionari în euroRealizatorii topului Forbes 500 miliardari anunță că au descoperit 17 milionari în euro, în județul Sibiu.

Turnul Sfatului a numărat 18 astfel de milionari enumerați în topul amintit din care a dispărut, față de ediția de anul trecut, numele lui Ilie Grădinar. La fel ca și ediția de anul trecut, Topul Forbes 500 calculează că cel mai bogat sibian este Aurel Muntean, proprietarul hotelului Împăratul Romanilor, al magazinului Dumbrava și a altor câteva sute de spații comerciale situate în Capitală și restul țării.La 165 de milioane de euro este evaluată afacerea celui care anul trecut avea o avere estimată la cel mult 140 de milioane de euro. Și tot la fel ca anul trecut, al doilea cel mai bogat sibian este Ilie Carabulea, proprietarul holdingului Atlassib. Averea acestuia este estimată la 110 milioane de euro, în scădere față de cei 130 de milioane de euro calculați în ediția de anul trecut. Care, pe locul trei în topul miliardarilor sibieni, îl plasa pe Ilie Vonica. Medicul sibian este pe aceeași poziție și anul acesta, averea fiindu-i calculată cam la același nivel de 95 de milioane de euro.

În afara lui Aurel Muntean, reprezentanții Forbes au mai calculat averi în creștere doar pentru trei alți sibieni ”milionari în euro”. Este vorba de Nicolae Minea, proprietarul Hilton Sibiu (16 mil. euro), Corneliu Tănase, asociat al lui Carabulea (11 mil. euro) și Adrian Cioca, cel care conduce Esarom Sibiu (7 mil. euro).

De cealaltă parte, în afara averii lui Ilie Carabulea, cei de la Forbes estimează că alți opt milionari sibieni au pierdut din greutatea afacerilor pe care le conduc: Gheorghe Călburean, proprietarul Dafora, Dumitru Ghișe cel care deține hotelurile din lanțul Ana și benzinăriile cu același nume, Mircea Vescan, proprietarul Armax Gaz, Mircea Ureche, asociat al grupului Boromir, urmat de Aurel Șerban (hotel Parc), Adrian Nicoară și Dumitru Domnariu (Euroil), respectiv Horațiu Cercel (Concefa).

VEZI articol complet şi CLASAMENT:  AICI

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here