Acasă Nova TV

Topul E-urilor din ceaiurile îmbuteliate. Cât trebuie să consumi ca să treci de la aliment la medicament şi până la otravă

52
ceaiurile îmbuteliate Băuturile răcoritoare de tip Ice Tea de pe piaţa românească conţin între două şi şapte E-uri.
Aşa arată cel mai recent studiu efectuat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în care au fost analizate etichetele a 14 produse de acest gen. Specialiştii atrag atenţia că, dacă sunt consumate în cantităţi foarte mari, ceaiurile din comerţ sunt „otravă pentru organism”.

Concret, 28,57% din băuturile răcoritoare tip ceai au în conţinut un număr de două E-uri, 35,71% au în conţinut 3 E-uri, iar 21,42% au în conţinut 7 E-uri. În schimb, din punct de vedere al conţinutului de zahăr şi îndulcitori, 35% din produsele analizate au în conţinut atât zahăr cât şi îndulcitori, iar 28,57% au în conţinut doar zahăr.

Am vrut să atragem atenţia că şi ceaiul îmbuteliat este tot o băutură răcoritoare, că el conţine de la 2 la 7 E-uri, cantităţi mari de zahăr şi îndulcitori, precum şi un aport de fructe de sub 1%. Consumat într-o anumită cantitate e aliment, consumat într-o altă cantitate e medicament şi consumat într-o cantitate foarte mare devine otravă. Este important să citim eticheta şi să consumăm în cunoştinţă de cauză, mai ales că e diferit de ceaiul făcut în casă”, a explicat Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

CITEŞTE articolul complet: Adevărul

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here