Acasă Nova TV

Peste o sută de persoane participă la protestele de la Moşna. Un jeep al Prospecţiuni a forţat intrarea pe proprietăţile oamenilor

3802

Mosna Alma ViiDimineaţă tensionată la în comuna Moşna. Peste o sută de persoane participă la protestele organizate la adresa firmei Prospecţini SA, care desfăşoară în zonă, lucrări de specialitate.

Conform unor surse, în comună, la chemarea organizatorilor, au venit persoane din Iaşi, Harghita, Sibiu, Braşov şi Hunedoara. În urmă cu puţin timp, un jeep al Prospecţiuni a fost ocupat de protestatari, după ce vehicolul a încercat să intre pe proprietatea lui Willy Schuster. Poliţia a intervenit şi a aplanat conflictul care era să degenereze.

Firma Prospecţiuni şi-a trimis în zonă muncitorii, cu jeep-uri şi un autobuz, cei prezenţi considerând că sunt provocări la adresa celor care au organizat acţiunile de protest.

Ultimele informaţii primite de la Moşna, anunţă că un grup de protestatari pichetează primăria din localitate.

UPDATE Ora 12.50

Willy Schuster

Aprox. 10.30: Politia l-a dus de la fata locului pe Ghe. Daianu de la s.c. Prospectiuni S.A. Acesta amenintase cu violenta şi îi insultase pe voluntari.

Aprox. 10.45: Voluntari fac un tur cu masina prin comuna Mosna si îi cheama pe localnici, prin megafon, sa vina in ajutorul lui Willy. Acuma stiu ‘toti’ din Mosna ca sunt probleme serioase cu firma de Prospectiuni. Multi localnici raspundeau la apelul voluntarilor cu semne de solidaritate.

Acum, in zona sunt prezenti ca. 50 de voluntari si cam tot atatia localnici, multi dintre ei rromi de la marginea satului, in apararea lui Willy si a dlui. Pinciu, prezent si el acolo. Una dintre voluntare completa o plangere penala impotriva celor care i-au intrat lui Willy din nou pe teren.

La fata locului sunt acum mai multe masini de politie + o dubita de Jandarmi. Cea din urma pare sa se fi indreptat spre satul Alma Vii. (Sursa & foto: Neuer Weg)

UPDATE ORA 15.45
Imagini postate de Bogdan Popa pe contul său.

Am surprins cateva secvente dupa ce am ajuns la Alma Vii. Un numar mare de persoane s-au intalnit la Mosna, la casa familiei Schuster, si au venit incolonati spre Alma Vii.

UPDATE: VIDEO ŞI DECLARAŢII

11 COMENTARII

  1. arati dovezi ca e terenu lu ala si ca se cauta gaze de sist. sunteti o televiziune , numai postati minciuni puteti fi da in judecata pentru calomnie.
    eu vad daor o gupare de golani si mincinosi ati venit in satu nostru sa ne speriati copii si sal umpleti pe acest willy de bani

  2. ce ti-e si cu efectul asta de turma ..pana sa nu apara la tv aia cu rosia montana si cu gazele de sist ..nimeni nu le-a purtat astora de la prospectiuni de grija. ei is in zona de cativa ani buni. de cand au aratat la tv niste reportaje despre acele probleme astia de la prospectiuni au devenit problema prioritara in judetul sibiu. ma gandesc ca astia de la prospectiuni nu sunt in mosna de 2 ..3 saptamani. sunt de cateva luni bune sau de cativa ani si dupa cateva luni/ani ne-am trezit ca nu ne mai convine sa ne umble prin livezi?? ..de parca ne-ar fura pomii :)) sau fructele. bravo ma.3 sfert dintre aia care-s stransi acolo habar n0-au de ce sunt acolo ..ei sunt doar ca i-au chemat prietenii sau cunostintele sa fie in numar cat mai mare.

  3. mda, am vrea sa avem gaze ieftine, sa nu depindem iernile de rusi, sa avem bani la buget etc etc…dar…cum naiba sa le aveam pe toate aste daca nu de exploram, nu prospectam subsolul?? e ca si cand am murii de foame intr-o casa, ptr ca este neecologic sa ne deschidem frigiderul plin cu mancare…suntem niste fraieri…iar Schuster ala…daca nu i convine…nu l tine nimeni legat pe-aici… subsolul apartine statului…Ce prosti suntem Doamne…dar se pare ca anul asta e la moda protestul pe tema resurselor…in iarna trecuta a fost Arafatu… pana la urmatoarea tema…Salvati Rosia Montana…hahaha…

  4. Singura noastra sansa este sa schimbam clasa politica: eu il propun pe erwin albu pentru parlamentul european, strangeti semnaturi! trebuie sa scapam de primejdia asta. asta se inampla la 130 de km d ebrasov, cat mai e pana ma scot si pe mine din casa?
    Nicușor Dan SUSŢINE CANDIDATURA INDEPENDENTĂ a lui Erwin Albu pentru PARLAMENTUL EUROPEAN ÎN 2014

    Semnează şi tu pentru candidatură!
    Modelul listei pentru semnături si informaţiile necesare aici: http://erwinalbu.eu/2013/02/strange-10-zece-semnaturi-pentru-erwin-implica-te-si-tu-in-campania-pentru-parlamentul-european/

  5. In Mosna nu a lucrat firma Prospectiuni doar anul acesta. Intre 1986 si 2004 a fost o echipa de teren a acestei firme cantonata in Sighisoara, de unde venea in fiecare an si lucra intre Medias si Agnita, cu aceleasi metode: impuscaturi cu exploziv in sonde si inregistrarea undelor cu senzori seismici (geofoni). Multi oameni din Mosna (unul dintre ei este Mircea Diplas) au fost angajatii acesteia, de aici si-au castigat existenta ani buni.
    Cablurile cu senzori intinse pe teren sint foatre scumpe, valoarea tuturor cablurilor intinse acum in zona Mosna depaseste 3 milioane de euro, iar distrugerile provocate de aceasta rascoala sint si ele importante, ramane ca autoritatile sa stabileasca cine va suporta aceste pagube care nu au nici o justificare in faptul ca s-au intins fara acordul scris al proprietarilor de terenuri. Acestea trebuiau sa ramana pe loc, nu sint niste deseuri toxice si oricum se recuperau de firma la incheierea lucrarilor, trebuiau doar sa fie anuntate autoritatile pe caile legale si sa nu se recurga la comportamente care nu fac deloc cinste comunitatii sasesti. Asa ceva numai tiganii mai fac… sau minerii („sobolanii” lui Miron Cozma), carora doar momeala lui Victor Ciorbea a reusit sa le desfiinteze cuibul (prin inchiderea minelor, momindu-i pe acestia cu salariile compensatorii). Rusine „sasului degenerat” Willy Schuster si acolitilor lui de pe Facebook! (tot un fel de mineri si acestia)!…

  6. Mai mare rasul!!!….
    Localitatea Mosna nu are nici o legatura cu problema gazelor de sist. Lucrarile de acolo sunt pentru gaze conventionale exploatate de societatea romaneasca a gazului metan ROMGAZ din Medias. Sa chemi oameni din toata tara pentru a manifesta impotriva unei probleme straina de situatia concreta este un caz mai grav decat acela al intrarii abuzive pe terenurile private. Mai mult, distrugerile sunt fapte penale pentru care cei vinovati, in primul rand Schuster, urmeaza sa plateasca mai devreme sau mai tarziu, alaturi de fapta de incitare la distrugere si tulburarea linistii publice. Practic, acesta este un nou caz de genul mineriadelor.

  7. Cine scrie pe aici verzi si uscate impotriva actiunii, fie nu stie ce spune, fie are alte interese. N-am vazut un satean sa se planga de actiune. Copiii strigau ‘uniti salvam’. Ca au venit abia acum oameni din alte parti sa apere dreptul la viata al satenilor nu e vina nimanui! Mai departe sa se aplice legea, asa cum trebuie, in mod echidistant

  8. Stati linistit, oameni buni si dormiti in pace, statul lucreaza pentru voi. Eu va spun doar atat – noapte buna sai sa multumiti politicienilor romani + Chevron daca va mai treziti maine dimineata… oricum, mai devreme saumai tarziu, veti vedea adevarul… pacat ca pe pielea voastra…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.