Acasă Nova TV

Toată lumea vrea copii frumoşi, blonzi, cu IQ de 200. Nu avem astfel de copii!

121

despre adopţii Oficialii Consiliului Judeţean Sibiu sunt de părere in judeţul Sibiu nu creşte numarul adoptiilor din cauza faptului ca familiile sunt interesate să adopte, in majoritatea cazurilor, copii mici care să fie „frumoşi, blonzi, cu părul creţ, deştepti, cu IQ de 200”.

Alăturat constrangerilor legislative, dorinţa de-a adopta un copil care sa nu aibă mai mult de şapte ani, este o altă cauză determinanta in lipsa interesului familiilor pentru copiii aflaţi in sistemul de asistenţă socială. Mai mult, in enumerarea factorilor care duc la creşterea rezervelor faţă de adopţie din partea familiilor,  secretarul juridic al Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu, Ioardan Nicola, a declarat  că nici „culoarea” micuţilor  din  Centrele de Plasament  nu este „cea despre care noi ziceam”.De aceea nu se întâmpla (n.r.adopţiile)…Toata lumea i-ar vrea frumoşi, blonzi,cu părul creţ, deştepti, cu IQ de 200.Nu avem astfel de copii!Sau, acestia sunt o raritate. Asta e! Oferta umana a copiilor e una, cei mai multi nu au culoarea despre care noi ziceam, iar vârsta nu este nici aceea optima. Sunteti constienţi ca la 7 ani sau la o varsta mai mare e greu de realizat compatibilizarea între acel copil, trăit într-un anume mediu, şi familie…De aceea retinerea famililor sa adopte„, a declarat Iordan Nicola in conferinta de presa.

CITEŞTE articolul complet: CityNews Sibiu

Banner EximTur

1 COMENTARIU

  1. asi vrea si eu sa infiez un bebe din primele saptamani de viata….care sunt procedurile???tot ce ma intereseaza e sa fie roman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here