Acasă Nova TV

VIDEO FOTO Iarnă autentică pe Transfăgărășan. La Bâlea Lac ninge ca în povești

958

Prima zapada la Balea 2013 Ninsoare pe alocuri viscolită, mini-avalanșe și multă zăpadă. De asta au parte cei care se încumetă în aceste zile să urce la Bâlea Lac. Aici ninge aproape neîntrerupt de luni dimineață, iar stratul de zăpadă este destul de consistent și îndeajuns de mare încât să pună reale probleme celor care se aventurează cu mașinile la peste 2.000 de metri altitudine. Zăpada are o grosime de aproape 10 centimetri.

Turiștii străini sunt cei mai încântați de ceea ce au găsit la Bâlea Lac.Majoritatea preferă să ia telecabina de la Bâlea Cascadă și asta pentru a nu risca să se trezească înpotmoliți în zăpadă.La capătul lacului Bâlea, peisajul te face să crezi că aici iarna și-a intrat pe deplin în drepturi. Câțiva vizitatori au fost luați pe nepregătite, veninind în pantaloni scurți. Surpinderea se poate citi ușor pe fețele celor care au ales că viziteze Transfăgărășanul în această perioadă a anului.

”E foarte frumos și totul e alb. Am mai văzut zăpadă în octombrie. Nu mă așteptam să dau peste ea aici. Mă așteptam să fie soare. E foarte frumos. Nu este foarte bună vremea pentru drumeții, dar e foarte frumos! Am făcut și un om de zăpadă.. Primul pe anul acesta…”, a povestit o turistă din Cehia.

Articol complet, foto & video: Ora De Sibiu

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here