Acasă Nova TV

Transfăgărăşanul se închide la 1 noiembrie

10

Transfăgărăşanul se închide la 1 noiembrie La fel ca în fiecare an, circulaţia pe şoseaua considerată cea mai spectaculoasă din România va fi închisă între Piscu Negru şi Bâlea Cascadă între 1 noiembrie şi 30 iunie.

Circulaţia pe DN 7 C – Transfăgărăşan va fi închisă începând de vineri, 1 noiembrie 2013, urmând să fie redeschisă pe 1 iulie 2014. Porţiunea care va fi închisă este cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) şi kilometrul 130+800 de metri (Cabana Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu).  În acest interval, turiştii care vor să urce de la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă o pot face doar cu telecabina. Preţul este de 25 de lei pentru urcare şi tot atâta pentru coborâre pentru adulţi, respectiv 15 lei pentru urcare şi tot atâta pentru coborâre în cazul copiilor care au până la 12 ani.

 Iarna, turiştii care ajung la Bâlea Lac pot petrece o noapte la renumitul Hotel de Gheaţă, care în acest an va fi inaugurat de 25 decembrie şi care este deja complet rezervat pentru noaptea de Revelion.
 
Tot la Bâlea turiştii pot vizita fosta cabană de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu, în care dormitorul dictatorului a rămas neschimbat, şi pot admira cascada Bâlea, cea mai mare cascadă în trepte din România, cu o lungime de aproape 70 de metri.
 
Sursa: Adevărul Sibiu
Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here