Acasă Nova TV

Taxa TV va fi majorată

29

Taxa TV Majorarea taxei TV a fost agreata miercuri de conducerea SRTV si de senatorii din Comisia pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa.
Presedintele director-general al SRTV, Claudiu Saftoiu, a precizat ca aceasta posibilitate a fost invocata inca de anul trecut de conducerea institutiei, „in conditiile in care rezultatele muncii profesionistilor conving opinia publica cu privire la modificarea acestei taxe”.

Saftoiu a invocat faptul ca taxa TV nu a mai fost majorata de zece ani.In momentul acesta trebuie spus ca o serie de masuri legislative fac din ce in ce mai grea misiunea televiziunii publice de a se sustine, in conditiile in care taxa nu a mai fost modificata din 2003, iar in ceea ce priveste evolutia economiei romanesti salariul mediu pe economie a crescut de atunci, s-a dublat din 2003 pana in 2013„, a argumentat Saftoiu, la finalul unei intalniri cu senatorii din Comisia de cultura.

Claudiu Saftoiu a vorbit, in acest context, si de presiuni financiare in televiziunea publica.

Nemaivorbind de faptul ca, in conditiile in care suntem nevoiti sa platim datoriile enorme pe care le-am mostenit, posibilitatea de a propune programe noi, de a oferi telespectatorilor romani lucruri de calitate si de performanta este una foarte greoaie. in conditiile in care am preluat televiziunea publica cu o datorie de aproximativ 145 de milioane de euro, in mai putin de un an de zile, prin eforturile la care ne-am angajat de a plati datoriile prin reesalonarea de catre Guvernul Romaniei a datoriei la stat de 65 de milioane de euro, am rambursa, am plati inapoi 30 de milioane de euro intr-un interval mai putin de un an„, a spus oficialul SRTV.

CITEŞTE articolul complet: DailyBusiness

Banner EximTur

1 COMENTARIU

  1. De ce nu se ia decizia de desfiintare a televiziunii publice? Daca tot nu produce decat paguba, si toate programele, de pe toate canalele apartinand TVR, sunt o batjocura la adresa celor care platesc(fara acordul lor)un abonament obligatoriu!!,ce nevoie avem de ei? Sa mearga la sapa sa la furat, ca se pricep de minune! huuuuooo tvr:(((

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here