Acasă Nova TV

Noi, în Ardeal, nu facem față la așa ceva … Nu cred că în România avem nevoie de noi taxe!

17

klaus johannisPrimarul Klaus Johannis a avut o reacție destul de acidă la raportul de descentralizare trimis în teritoriu de vicepremierul Liviu Dragnea. Printre serviciile care ar urma să intre în subordinea primăriilor se numără și Poliția Rutieră, se arată în documentele Executivului. Klaus Johannis a declarat, însă, că nu a avut timp să le citească pe de-a-ntregul.

Documentația prezintă, maxim maximorum, doar darea unor sarcini către primării și CJ-uri. Descentralizarea reprezintă altceva – darea unor sarcini, împreună cu sursa de finanțare. Aici nu se vorbește deloc de așa ceva. Ba dimpotrivă, prevede noi taxe. Eu nu cred că în România avem nevoie de noi taxe”, este de părere Klaus Johannis.Acesta anticipează și un răspuns pe care gurvernanții îl vor avea la obiecțiile sale. „Nu-mi dau seama cum au gândit inițiatorii finanțarea acestor activități. Probabil prin media se va răspunde “vom reglementa ulterior”. Lucru care nu-mi place”, a mai spus, astăzi, Klaus Johannis.

Primarul Sibiului a ținut să le reamintească guvernanților că bugetul local este alcătuit exclusiv din contribuțiile cetățenilor din zonă. “Noi toți plătim statul. Noi, cetățenii României, plătim statul, care nu e deasupra noastră, ci datorită nouă, să facă toate aceste lucruri (n.r. – ordine publică etc.). Dacă statul vrea ca noi să facem ordine publică, atunci să dea înapoi banii. Așa mi s-ar părea rezonabil”, a mai spus primarul Sibiului.

Articol complet: Turnul Sfatului

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here