Acasă Nova TV

Cei şapte ani de acasă vor fi predaţi din acest an şi în şcoala primară

26

Cei şapte ani de acasă Bunele maniere, o gândire critică şi responsabilitatea cheltuirii banilor sunt competenţele pe care Ministerul Educaţiei vrea să le dezvolte copiilor încă din şcoala primară, prin noile cursuri opţionale aprobate.

Bunele maniere, cei şapte ani de acasă şi conduita corectă la şcoală şi în lume vor fi studiate la opţionalul „Educaţie pentru societate”, predat la clasele pregătitoare, clasa I şi a II-a, în timp ce la „Educaţie financiară” elevii de clasa a III-a şi a IV-a vor învăţa valoarea banului, importanţa economisirii de valută, cum se foloseşte un card şi cum funcţionează sistemul bancar.

Tot la clasele a III-a şi a IV-a se poate studia şi „Filosofia pentru copii” unde elevii învaţă să pună întrebări, să dezbată şi să gândească critic. Cele trei discipline, aprobate recent prin ordinul ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, fac acum parte din materiile opţionale care pot fi studiate în şcoli, în funcţie de alegerea profesorilor, a elevilor şi a părinţilor.
„Educaţia financiară“ însă este singurul dintre cele trei opţionale care va avea şi un manual gratuit elaborat şi distribuit de Banca Naţională a României (BNR), motiv pentru care ar putea fi şi disciplina cea mai populară.
…. Programa şcolară a fost stabilită de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (ISE) pe baza unui program dezvoltat de profesorul Matthew Lipman, de la Universitatea New Jersey din SUA. „Filosofia pentru copii” urmăreşte încurajarea şi dezvoltarea gândirii şi creativităţii copiilor prin iniţierea şi dezvoltarea de dialoguri pornind de la nedumeririle lor şi din experienţa pe care fiecare copil o trăieşte în familie, la şcoală, în grupul de prieteni şi în activităţile sociale în care este implicat….
Articol complet şi foto:  Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.