Acasă Nova TV

ANCHETĂ: De ce nu vor fi pedepsiți falșii handicapați? … Din lipsă de bani!

18

 falșii handicapați  După ce au păgubit statul cu sume evaluate la un total de un milion de euro, miile de falși handicapați din județul Sibiu vor scăpa fără nicio pedeapsă: noul ministru al Muncii i-a iertat de datorii, a anulat efectele primelor controale, iar unele noi costă prea mult.

Și nu sunt bani. Deci nici cercetările penale aflate în derulare nu îi vor duce pe ”cei falși” în fața instanței. Iar pentru că vechiul control a fost făcut fără a respecta întru totul legea, după cum consideră noua putere, cei care au descoperit amplele nereguli de la Sibiu au fost dați afară. Motivul: au adus atingere imaginii Ministerului Muncii.

Acum aproape doi ani avea să fie deschis un amplu dosar prin care erau numărați mii de sibieni care, obținând diferite adeverințe medicale pe baza cărora ”și-au scos” certificat de persoană cu handicap, au păgubit bugetul public cu aproape opt milioane de euro: au încasat indemnizații, nu au plătit impozite, au devenit pensionari. Descoperirea a rămas doar un scandal mediatic.

Articol complet şi Foto:  Turnul Sfatului

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here