Acasă Revista Presei

Tunurile pe mașinile second-hand | Parlamentarii PSD pregătesc restricțiile

714
masini second-hand

Un proiect de modificare a Codului Fiscal iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD impune restricţii privind comercializarea maşinilor second-hand.

41 de senatori şi deputaţi au iniţiat un proiect de modificare a Codului Fiscal, respectiv a art. 312 „Regimuri speciale pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi”. Modificările aduse vor impune restricţii de comercializare a mașnilor la mâna a doua.

Comercializarea autovehiculelor second-hand achiziţionate din afara ţării şi revândute în România se face doar de către persoanele juridice. Persoanele fizice pot achiziţiona o dată la doi ani, un singur autovehicul pentru folosinţă proprie”, se arată în proiectul de modificare a Legii 227/2015 privind Codului Fiscal.

Argumentul principal pentru aceste modificări constă în necesitatea unei colectări mai eficiente a impozitelor la bugetul de stat. Totodată parlamentarii PSD urmăresc eliminarea operaţiunilor comerciale nefiscalizate de autovehicule la mâna a doua, achiziţionate în spaţiul intracomunitar şi revândute în România.

Citeste mai mult pe Adevărul

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here