Acasă Revista Presei

Începutul sfârșitului pentru Diesel | Germania a dat semnalul

1708
acord final interdictie auto diesel germania

Curtea Administrativă Federală din Leipzig a decis astăzi că marile orașe germane au dreptul de a interzice accesul mașinilor diesel mai vechi. Decizia va afecta aproximativ 12-15 milioane de masini.

Cotidianul german Bild titra în această după amiază „Zi neagră pentru șoferii cu Diesel. Interzicerea accesului în orașe, este doar o chestiune de timp …”
Hotărârea poate deschide calea aplicării unor interdicții în mai multe orașe germane.

Decizia Curții Administrative Federale din Leipzig se referă direct la orașele Stuttgart și Düsseldorf care s-au confruntat cu cereri de interzicere. Acum aceste orașe au și instrumentul legal de a aplica restricții mașinilor Diesel. Totodată decizia trimite un semnal puternic la nivel național unde zeci de orașe depășesc limitele autorizate de emisii poluante. Hamburg a anunțat astăzi că primele semne de circulație restrictive, vor fi amplasate în câteva săptămâni.

Grupurile de mediu spun că emisiile sunt mult peste limitele UE, în 90 de orașe germane și că totul este din cauza mașinilor Diesel. Autoritățile germane au ajuns la un acord cu marii producători auto, aceștia obligându-se să modifice soft-ul de management al motorului pentru ca emisiile sa scadă. Problema este insă că modificările mecanice sofisticate costă mult, dupa unele calcule chiar și 3.000 de euro/mașină, iar constructorii nu sunt dornici sa le suporte, scrie hotnews.ro.

Decizia Curții de la Leipzig prevede și perioade tranzitorii de până la un an, însă concluzia rămâne aceea că milioane de șoferi cu Diesel, din Germania, vor avea acces intezis în aglomerări urbane cu risc mare de poluare.

Un expert al institului CAR din cadrul Universității Duisburg, citat de Bild, a declarat la o televiziune germană că, în opinia lui, în maxim șase luni, orașele germane vor afișa primele semne de acces interzis pentru Diesel.

Decizia Curții Administrative Federale din Leipzig v-a afecta serios comerțul cu mașini Diesel, deja existând un trend de renunțare la aceste motoare, din partea consumatorului german.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.