Acasă Nova TV

AVERTIZĂRI de GER în țară | Val de FRIG ȘI LA MEDIAȘ

1348
avertizări meteo de ger

.Meteorologii au emis avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de frig și temperaturi foarte scăzute, atât noaptea cât și ziua, valabile în toată țara, de duminică (25 februarie) și luni (26 februarie), până joi (1 martie).

Cele două avertizări ANM, anunță că un valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului.

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

sursa: meteoromania.ro

PENTRU MEDIAȘ vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața.
Luni, mai ales din partea a doua a zilei, va ninge. Temperaturile maxime vor oscila între -8 și -6 grade celsius. Marți este prognozată ninsoare cu temperaturi maxime asemănătoare zilei anterioare. Minimele vor coborâ în jurul valorii de -12 grade.

Miercuri, aria precipitaților se va restrânge, astfel că în zona Mediaș nu sunt prognozate ninsori. În schimb gerul se va accentua. Pe fondul unui cer mai mult senin, minimele vor coborâ până la valori cuprinse între -12 și -14 grade celsius.

Joi, 1 martie, este prognozată cea mai geroasă zi, temperaturile din cursul nopții și al dimineții vor coboră până în jurul valorii de -18 grade celsius. Din cursul după amiezii de joi vremea va începe să se încălzească, temperaturile maxime prognozate fiind în jurul valorii de -2 grade.

Vineri vremea va reveni la valori termice pozitive, astfel că maximele din cursul după amiezii vor fi cuprinse între 5-8 grade celsius.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here