Acasă Revista Presei

Tariful rovinietei pentru dube și camioane va fi aproape dublat

285
tariful rovinietei creste roviniete

Ministerul Transporturilor propune majorarea cu cel puţin 85% a tarifelor aferente rovinietei pentru dube şi camioane. Măsura ar trebui luată pentru a evita declanşarea procedurii infringementului de către Comisia Europeană.

Potrivit proiectului de Ordonanţă, rovinieta pentru vehiculele de transport de marfă cu masa cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone va creşte de la 320 euro, la 600 euro pe an, scrie adevarul.ro.
Tariful rovinietei, de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, va creşte pentru vehiculele pentru transportul de marfă mai grele de 3,5 tone (categoriile C şi D), urmând să se majoreze cu cel puţin 85%, reiese dintr-un proiect normativ publicat de Ministerul Transporturilor.

Potrivit notei de fundamentare a actului normativ, tariful de 12 euro/zi trebuia aplicat începând cu data de 01 martie 2014. “Modificările constau în majorarea tarifului zilnic la 12 euro, netranspus nici până în prezent şi recalcularea tarifelor pentru celelalte perioade de valabilitate. În prezent, din cauza netranspunerii tarifului zilnic de 12 euro, există riscul deschiderii procedurii de infrigement împotriva României”, se arată în document.

Citeste mai mult pe Adevarul

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here