Acasă Nova TV

Preot din Mediaș acuzat că s-ar fi masturbat în sala de clasă | VIDEO

33656

Un preot din Mediaș este acuzat că s-ar fi masturbat în sala de clasă

O înregistrare video în care apare Preotul Adrian Circa a fost făcută publică pe Youtube. Incidentul s-a petrecut în sala de clasă la Liceul Tehnologic Nicolae Teclu din Copșa Mică în timpul orei de religie. Mama unei eleve din clasă a mers în această dimineață la poliție pentru a depune plângere.

„Să se dea imaginile peste tot, să se vadă ce se întâmplă cu un profesor, cu unul care zice cuvântul lui Dumnezeu. Așa se face în fața a șapte fete? Dacă erau numai 3-4 fete, ce se întâmpla? Dacă le închidea în clasă și își bătea joc de ele? Vreau să anunț poliția, așa ceva nu e posibil, să se procedeze într-o școală. (…) O colegă din spatele ei a filmat și după oră le-a arătat fetelor. Noi stăm în Valea Viilor și din Valea Viilor până în Copșa, multe se pot întâmpla. O mama se interesează întotdeauna de copila ei. Și când i-am căutat prin telefon să văd ce a mai făcut, am văzut filmarea. Copiii mei nu-s bătaie de joc. De el ce să mai zic? E preot de atâția ani, are familie, are copii, dacă li se întâmpla copiilor lui așa ceva?” a declarat mama fetei pentru Turnul Sfatului.

Întrebat de Turnul Sfatului în legătura cu acuzațiile care i se aduc și de acest film, acesta nu a spus decât ,,nu pot să comentez”.

ACTUALIZARE:

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Ministrul Educației, Liviu Pop, i-a cerut demisia preotului. Acesta a explicat că s-a deschis o anchetă la nivelul unității de învățământ, acolo unde preotul preda de circa 15 ani.

ACTUALIZARE 1:

IPJ a deschis o anchetă | Plângere oficială înregistrată

,,În urma apariției imaginilor în media, ne-am sesizat din oficiu și, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș, am declanșat cercetări privind circumstanțele producerii incidentului, încadrarea juridică a faptei urmând a fi stabilită. Între timp, mama uneia dintre eleve a depus plângere înregistrată la nivelul Poliței Orașului Copșa Mică” a precizat Luciana Balteș, Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

ACTUALIZARE 2:

Reacția Patriarhiei Române

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a declarat pentru Hotnews că filmarea nu este edificatoare. De asemenea, a arătat că acesta este bolnav de cancer.

„Filmarea în sine nu este perfect edificatoare, e de la distanță, dar nici nu putem bănui pe nimeni de rea credință. Profesorul este bolnav de cancer, ceea ce poate constitui un fond de derapaj la nivel comportamental. Dacă se dovedește că a comis un asemenea gest, nu își mai are locul nici la catedră, dar nici la sfântul altar”, a declarat Vasile Bănescu, pentru Hotnews.

ACTUALIZARE 3:

Preotul a demisionat de la catedră. Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a primit prin fax, de la școala din Copșa Mică, demisia semnată de acesta.

ACTUALIZARE 4:

Poziția Liceului Tehnologic Nicolae Teclu din Copșa Mică

Otilia Lal, consilierul de imagine al școlii, a declarat pentru Turnul Sfatului că profesorul respectiv a avut o mâncărime și că imaginile au fost interpretate greșit.

,,Se vehiculează deja în presă, se știe că domnul profesor a avut o problemă, a fost bolnav de cancer. Se pare că, din ultimele date pe care le-am primit, boala a revenit. Este sub tratament și sub tratament psihiatric de șapte luni. Domnul profesor spunea că a fost vorba despre o mâncărime și că nici poveste de așa ceva”, a declarat Otilia Lal.

ACTUALIZARE 5:

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat la Europa FM, că preotul din Copşa Mică, judeţul Sibiu, care este şi profesor de Religie şi care este acuzat că se masturba la oră, fiind filmat de o elevă, este nevinovat, gestul lui fiind unul ”necontrolat, provocat de o mâncărime în zona inghinală”.

“Această persoană nu a comis gestul obscen de care a fost acuzat, ci doar a avut un gest necontrolat provocat de o mâncărime în zona inghinală, ceea ce a dus la speculații, pe care le-a încurajat o filmare făcută în clasă de o elevă. Profesorul nu va mai fi repus în funcția de profesor pentru că și-a dat demisia” a declarat Purtătorul de cuvânt al Patriarhei Române.

Banner EximTur