Acasă Nova TV

Lecție deschisă la Muzeul Municipal despre Unirea Principatelor Române

280

Muzeul Municipal Mediaș a marcat împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, printr-o acțiune organizată în colaborare cu Grădinița „Bucuria Copiilor”.

De asemenea la Biblioteca Municipală Stephan Ludwig Roth este organizată expoziţia de carte „Pe-al nostru steag e scris Unire”. Activitatea desfășurată marți dimineața la Muzeul Municipal Mediaș a fost intitulată „Mica Unire și rolul ei în istoria României’’. Au participat grupele mari de copii de la Grădinița „Bucuria Copiilor”. În cadrul evenimentului au avut loc o serie de prezentări sub forma unor lecții deschise, susținute pe înțelesul celor mici, cu referire la evenimentele istorice care au stat la baza formării Statului Național Unitar Român. 

În perioada 22 – 31 ianuarie, la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth” este organizată expoziţia de carte „Pe-al nostru steag e scris Unire”. Manifestarea, organizată atât la secția copii, cât și la cea de adulți, este dedicată Unirii Principatelor Române, cu diferiţi scriitori, personalităţişi istorici români care au marcat acest eveniment politic şi cultural atât în literatură, cât şi în istorie.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here