Acasă Revista Presei

De ce nu avea Iohannis altă soluţie

328
Klaus Iohannis

Deşi am susţinut altă soluţie de rezolvare a crizei politice, recunosc că varianta aleasă de preşedinte este mai bună. Fierbe Facebook de indignare, cu acuze la adresa preşedintelui Iohannis, că şi-a trădat susţinătorii.

Judecând în sindromul „tătucului“, care trebuie şi poate să le rezolve pe toate, aşa pare să fie. Totuşi, la o analiză mai atentă lucrurile nu stau chiar aşa, scrie Ștefan Vlaston pe blogul său de pe adevărul.ro.

Iohannis nu avea o variantă, alta decât numirea unui premier de la PSD

Era constrâns de actuala majoritate parlamentară, de Constituţie şi de deciziile CCR. Numai că Dragnea era convins că preşedintele va respinge prima propunere, absolut inacceptabilă, inclusiv pentru PSD, iar a doua propunere era cea adevărată: Mihai Fifor, sau altcineva, mai competent şi mai „prezentabil” publicului. Figura tristă pe care a avut-o Dragnea, la ieşirea publică de după anunţul preşedintelui, demonstrează această teorie.

prim ministru romaniaDar Iohannis a preferat altceva. Să lase PSD-ul să piară pe limba sa. De fapt, pe aceea a premierului Dăncilă. Viorica Dăncilă se va prăbuşi în ridicol, şi va târî tot partidul după ea. Pentru că nu are cunoştinţe elementare de administrarea unei instituţii, darămite a unei ţări întregi. Pentru că vorbeşte agramat, fără conţinut, înşirând vorbe goale fără sens. Sancţiunea opiniei publice va fi zdrobitoare. Este din aceeaşi categorie politică cu Liviu Pop.

Mulţi îl acuză pe Iohannis că n-a făcut altceva. Ce anume, altceva?

Citeste mai departe AICI

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here