Acasă Revista Presei

Regulament modificat | Elevii au interzis cu telefoane la ore

524
fara telefoane la ore

Elevii nu vor mai avea voie să aibă în posesia lor telefoane la ore. Aceasta este doar una dintre modificările regulamentului-cadru de organizare a unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Totodată, va fi interzisă sancţionarea şcolarilor care nu poartă uniformă, folosirea notelor ca metodă de coerciţie cât şi eliminarea elevului de seviciu.

Ministrul Educaţiei Liviu Pop a anunţat, marţi seara, pe Facebook că a fost adoptat un nou regulament-cadru de funcţionare şi organizare a şcolilor.
Conform adevarul.ro, reprezentanţii elevilor afirmă că deşi unele dintre modificări sunt binevenite pentru şcolari, procedura rămâne una ilegală pentru că s-a realizat fără consultare publică.

Printre schimbările adoptate de Liviu Pop se numără că „pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă , setate astfel încât să nu deranjeze procesul educativ” (articolul 197).

Chestiunea cea mai gravă chestiune însă este că nu s-a făcut consultare publică după cum prevede legea. Proiectul nu a fost postat pe site-ul MEN timp de minim 10 zile. Modificarea zonei de drepturi ale elevilor altfel decat prin Statutul Elevului este ilegală„, a declarat pentru Adevărul preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Alexandru Manda.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here