Acasă Nova TV

Drumul județean Copșa Mică – Valea Viilor – Motiș va fi modernizat

922

Drumul județean Copșa Mică – Valea Viilor – Motiș va fi modernizat cu fonduri guvernamentale și bani de la Consiliul Județean Sibiu.

Acesta are o lungime de 10,6 kilometri. Durata preconizată de execuție este de 36 luni. La sfârșitul anului trecut a fost semnat contractul pentru cel de-al cincilea proiect finanțat din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba despre „Revigorarea turismului în situl U.N.E.S.C.O. Valea Viilor prin modernizarea drumului județean DJ 142G Copșa Mică-Motiș”.  Valoarea totală a investiției se ridică la 21, 4 milioane de lei. Drumul județean DJ 142G face legătura între orașul Copșa Mică și satul Motiș. Acesta are originea în drumul național DN 14 și totalizează o lungime de 10,6 kilometri.

Pe lângă lucrările de modernizare a părţii carosabile, proiectul prevede lucrări la sistemul de scurgere a apelor, semnalizări şi marcaje rutiere, amenajarea intersecţiilor cu drumurile laterale şi lucrări de stabilizare a drumului. De asemenea, pe lungimea drumului, se află 6 poduri din care 5 necesită reabilitare. Unul urmează a fi demolat şi construit un pod nou.

Durata estimată de execuție a obiectivului de investiții este de 36 luni. În perioada imediat următoare Consiliul Judeţean Sibiu va demara procedura de achiziţie a proiectului tehnic şi a serviciilor de supervizare lucrări.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here