Acasă Revista Presei

Şapte scenarii pentru noile salarii din 2018

428
noile salarii 2018

Revoluţia fiscală a Guvernului îi va determina pe angajatori să modifice salariile românilor, de la 1 ianuarie 2018, odată cu transferul contribuţiilor. Există şapte scenarii pentru noile salarii, scrie adevarul.ro.

Transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, de anul viitor, aduce mai multe scenarii de implementare. Acestea ţin, fie de majorarea salariilor brute, fie de adăugarea de prime brute sau de tichete de masă. În funcţie de ce soluţie aleg angajatorii, există şi o posibilitate ca noile salarii să scadă.

Cei mai mulţi dintre angajatori oscilează în prezent între decizia de a mări salariul de bază începând cu ianuarie 2018 şi acordarea de prime brute, de tichete de vacanţă şi/sau majorarea parţială a salariilor brute”, susţine Victor Dragomirescu, directorul general al Romanian Software, companie care a identificat şapte scenarii pe care angajatorii le pot aplica.

1. Angajatorii vor să păstreze salariile brute din 2017 şi în anul 2018. Acest lucru va duce automat la scăderea salariilor nete ale angajaţilor.

2. Angajatorii vor să păstreze salariile nete din 2017 prin modificarea salariilor brute. Un calcul al firmei de consultanţă şi audit Deloitte România arată că, după transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, salariul mediu brut trebuie crescut cu 19,9% pentru a păstra neschimbată valoarea salariului net.

3. Angajatorii vizează păstrarea salariilor nete din 2017, prin acordarea de prime brute. Astfel, ei vor păstra salariul brut din 2017, însă vor acorda prime brute până la nivelul la care salariul net să rămână acelaşi.

4. Angajatorii vor să „conserve“ salariile nete din 2017, prin acordarea de tichete de masă şi majorarea parţială a salariilor brute.

5. Angajatorii vor să păstreze totalul costurilor salariale din 2018 la fel ca în 2017, prin acordarea de tichete de masă şi modificarea salariilor brute.

6. Companiile intenţionează „îngheţarea“ costurilor salariale din 2018 la nivelul celor din 2017, prin acordarea de tichete de masă şi majorarea salariilor brute.

7. Companiile intenţionează „îngheţarea“ costurilor salariale din 2018 la nivelul celor din 2017, prin acordarea de tichete de masă şi prime brute.

Citeste mai mult pe Adevărul

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here