Acasă Revista Presei

Modificarea Codurilor Penale | … putem spune că DNA-ul se închide

204
Codruța Kövesi Modificarea Codurilor Penale

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a spus la Digi24 că modificările pe care parlamentarii vor să le aducă la Codurile penale vor priva investigatorii de instrumente eficiente de investigare.

Vom fi obligați ca persoanele anchetate să fie anunțate înainte de orice fel de investigații. Ce investigații mai poți să faci, când acea persoană știe că tu vrei să o investighezi pentru o anumită faptă?”, a spus Kovesi.

Dacă un astfel de text intră în vigoare, putem spune că DNA-ul se închide”, a adăugat ea.

Anterior, Direcția Națională Anticorupție a avertizat că modificările pe care majoritatea PSD-ALDE-UDMR intenționează să le aducă Codului penal și Codului de procedură penală „vor avea un efect devastator asupra anchetelor penale, deoarece elimină instrumentele legale indispensabile prin care organele de anchetă pot investiga infracțiunile”.

Directiva este folosită doar ca un pretext pentru a elimina capacitatea organelor de urmărire penală de a descoperi și de a dovedi infracțiuni, iar scopul acestor modificări nu are nicio legătură cu prezumția de nevinovăție”, a arătat DNA, într-un comunicat de presă.

În intervenția la Digi24, Codruța Kovesi a vorbit din nou despre „efectul devastator” pe care îl va avea modificarea Codurilor penale, dacă unele amendamente sunt aprobate în forma în care au fost propuse.

Citeşte mai mult pe Digi 24

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here