Acasă Nova TV

Noaptea minţii | Halal Guvern, halal răspuns…

502

Atunci când noaptea minţii se întinde peste o societate, consecinţele nu pot fi decât de un singur fel.

La sfârşitul lunii septembrie, Daniel Tudor Mihalache a mers pe jos până în București pentru ca orașul să aibă apă potabilă la robinet. Edilul din Copşa Mică a parcurs 320 kilometri în 11 zile. Nu a fost un protest, ci l-a numit un pelerinaj. A vrut să atragă atenţia că jumătate din România nu are apă și canalizare. În această jumătate intră şi Copşa Mică.

În capitală a bătut la porţile Preşedinţiei României. A fost la Ministerul Mediului, iar culmea Ministrul era la momentul respectiv chiar în zona Mediaş deşi fusese anunţat de vizită. A fost şi la Guvernul României, dar şi la Ministerul Apelor şi Pădurilor. Rezultate palpabile nu au existat.

Au existat însă răspunsuri care denotă completa nepăsare a celor care conduc vremelnic Ministere, Guverne ş.a.m.d. Un exemplu concret este cel primit de la Secretariatului General al Guvernului României. Două fraze, dintre care una neterminată, spun totul despre modul greu de caracterizat în cuvinte în care este tratată o problemă care afectează mii de oameni.

Prima frază, un copy-paste adaptat, pasează evident toate responsabilităţile către Ministere. A doua frază, e tot un copy-paste însă de această neterminat. ,,Urmează ca, în termenul legal, instituţiile sesizate să… ”. Să ce, asta poate ştie mai bine Directorul care a semnat fără să citească hârtia cu 10 rânduri. Dacă o citea, poate ar fi observat totuşi ceva. Chiar şi aşa, viaţa merge înainte şi la Guvern, dar şi la Copşa Mică.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: internship.gov.ro

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here