Acasă Sibiu

Muniţie neexplodată, distrusă de pirotehniştii ISU Sibiu | Galerie foto

311

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu a desfăşurat o acţiune de distrugere a unor elemente de muniţie neexplodată.

Acţiunea s-a desfăşurat în poligonul Gusterița. A fost distrusă muniţie descoperită pe raza judeţului Sibiu, în perioada 2016-2017. Operaţiunea a fost executată de către echipa pirotehnică a ISU Sibiu. Au fost distruse peste 40 de elemente de muniţie. O parte dintre acestea se aflau în stare de funcţionare. A existat un grad ridicat de pericol pe timpul transportului şi manipulării acestora. Misiunea a fost executată în condiţii de siguranţă maximă. Pe o rază de 3.000 metri de la locul exploziei nu a fost permisă derularea de activităţi.

,,Pirotehnicienii din cadrul ISU Sibiu reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente. Totodată să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite. De asemenea să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte şi depoziteze. Ei trebuie săp anunţe la numărul unic de urgenţă 112, pentru a se interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente” se arată într-un comunicat de presă remis de către ISU Sibiu.

Foto: ISU Sibiu

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here