Acasă Revista Presei

ATENŢIE Românii ce pleacă din ţară mai mult de şase luni pe an trebuie să anunţe Fiscul

847
DISTRIBUIȚI
Românii ce pleacă din ţară mai mult de şase luni pe an trebuie să anunţe Fiscul

Românii care intenţionează să plece din ţară pentru mai mult de şase luni pe an vor risca, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendaţi dacă nu notifică Fiscul în prealabil.

Notificarea Fiscului trebuie făcută prin completarea şi depunerea unui formular de rezidenţă fiscală.
Obligaţia de a depune ghidul o au persoanele fizice care pleacă din România pentru o perioadă, sau mai multe perioade de şedere în străinătate. Acestea  depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive. Adică mai mult de şase luni pe an.

Potrivit Digi 24, notificarea Fiscului trebuie făcută prin completarea și depunerea unui chestionar de rezidență fiscală. Obligația de notificare a intenției de a pleca din România pentru mai bine de jumătate de an nu este nouă în legislația autohtonă. Recent a fost reglementată, prin ordonanță a Guvernului, o amendă pentru cei ce o omit.

Concret, amenda pentru nedepunerea în timp util a chestionarului respectiv va fi, din prima zi a anului viitor, între 50 și 100 de lei.

Cei care sunt în cauză pot consulta Ghidul ANAF Privind Rezidenţa Fiscală a Persoanelor Fizice AICI

Banner EximTur
 • Camelia Iacob

  Asta e cea mai mare ptostie auzita vreodata. Ce legatura are fiscul unde plec eu sau de ce plec. Daca nici mamei nu ii dau explicatii unde merg si de ce merg sa dau statului? Ce drept are statul sa imi ceara mie asa ceva cand el nu face reglementari pentru a tine cetatenii in romania. Ganditi mai bine si recalculati-va legile!!

  • Citiţi Ghidul de la finalul articolului, pentru a nu avea probleme cu posibile amenzi. Legea a existat, dar din cauză că nimeni nu o băga în seamă, au introdus amenzi de la 1 ianuarie.

   • Camelia Iacob

    Si puteti sa ma informati si pe mine care e rostul fiscului. De a anunta fiscul inainte? Eu sunt plecata de trei ani. Voi primi amenda daca sunt stabilita aici si nu anunt fiscul?