Acasă Revista Presei

Impozit pe venit pentru cei care vând mai mult de două mașini

462
Impozit pe venit rambursarea taxei auto

Românii care vând, într-un an fiscal, mai mult de două mașini vor datora impozit pe venit, începând din anul 2018, conform unui proiect de act normativ aflat momentan în dezbatere publică.

În momentul de față, Codul fiscal prevede, fără nicio excepție, că banii câștigați din vânzarea autoturismelor, indiferent câte, nu plătesc impozit pe venit de 16%.

Conform avocatnet.ro, măsura este inclusă într-un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea Codului fiscal, care, pentru a se aplica din 2018, are nevoie de aprobarea Guvernului și de publicarea în Monitorul Oficial. Documentul este, în prezent, în dezbatere publică.

Concret, persoanele fizice care vând anual mai mult de două mașini vor datora impozit pe venit, în cotă de 10%, pentru banii pe care-i obțin. Mai exact, reglementarea va acoperi „veniturile obținute, în bani și/sau în natură, din transferul unui număr mai mare de 2 autoturisme (…) din patrimoniul personal, într-un an fiscal, indiferent de data dobândirii”. Aceste sume vor fi încadrate de autorități la venituri din alte surse.

Citește mai mult pe avocatnet.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.