Acasă Revista Presei

Termen depăşit de România | Dispar pungile de plastic

386
pungile de plastic

Propunere de lege ce interzice vânzarea pungilor de plastic la hipermarketuri, cu începere din 2019.

Conform Digi 24, va fi interzis mai întâi importul pungilor de plastic, de vara viitoare şi vor fi amendaţi comercianţii care nu se supun regulii. Propunerile apar într-un proiect de act normativ supus dezbaterii publice ce urmează să modifice o lege din 2015. Aceasta se referă la modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje (legea 249/2015)

Pentru a limita consumul pungilor de plastic, Ministerul Mediului doreşte interzicerea „introducerii pe piața națională și comercializarea pungilor de transport din plastic subțire cu mâner”. Acestea sunt definite ca pungile de transport din plastic cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni, conform economica.net

În plus, magazinele care vând produse în ambalaje reutilizabile vor fi obligate să primească ambalaje la schimb sau restituie valoarea recipientului. Dealtfel consumatorii vor trebui informaţi despre sistemul de colectare a deşeurilor din ambalaje și câţi bani pot primi înapoi dacă returnează ambalajul reutilizabil.

Comisia Europeană a somat ieri ţara noastră să aplice normele europene din domeniu: termenul limită a trecut de aproape un an.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here