Acasă Sibiu

DIPLOMAT 17 | Intervenție simulată a jandarmilor lângă Consulatul Germaniei

DIPLOMAT 17

Jandarmii sibieni din structura de intervenţie antiteroristă şi de acţiuni speciale au intervenit în cadrul exerciţiului DIPLOMAT 17.

Acesta care s-a desfășurat în zona apropiată a Consulatului Republicii Federale Germania din Sibiu. Au participat cu forțe în teren la exercițiul Diplomat 17, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu, Direcţia Judeţeană de Informaţii Sibiu şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu.

„În cadrul exercițiului s-a simulat prezența unui bagaj suspect, abandonat de către o persoană avută în atenţie operativă pentru manifestarea unor atitudini ostile faţă de obiectivele diplomatice care, ulterior, a agresat personalul Consulatului pentru a-și facilita pătrunderea în curtea obiectivului. După neutralizarea agresorului şi executarea activităţilor de refacere a securităţii obiectivului, jandarmii au solicitat sprijin pentru intervenţia pirotehnică, asigurând zona critică.

Scopul realizării acestui exercițiu a fost de a antrena personalul structurilor operative pentru îndeplinirea misiunilor specifice în condiţii complexe, creşterea coeziunii şi realizării cooperării urmărindu-se aspectele cu privire la modul de organizare a activităţilor şi de creare şi gestionare a fluxului informaţional între structurile desemnate să execute misiunile în teren, coordonarea acţiunilor forţelor în teren, modul de acţiune al acestora şi respectarea procedurilor” se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu.

Foto&video: Inspectoratul Județean de Jandarmi Sibiu

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here