Acasă Revista Presei

ATENŢIE la noapte trecem la ora de iarnă

342
ora de iarnă

Trecerea la ora de iarnă în 2017 se face în noaptea dintre 28 și 29 octombrie 2017 (ultima duminică din luna octombrie). Schimbarea orei se face astfel încât ora 4:00 a dimineţii de 29 octombrie 2017, să devină ora 3:00.

Ziua de 29 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă zi a anului 2017.
Ora de iarnă, sau trecerea la ora Europei Orientale, nu va modifica mersul trenurilor în vigoare.

Odată cu modificarea orei, diferența față de timpul universal (GMT) va fi de două ore. În restul anului, diferența orară față de ora meridianului Greenwich (GMT) este de trei ore.

Adaptarea la ora de iarnă nu este prea uşoară, spun psihologii. Schimbarea creează senzatia de oboseală şi irascibilitate, accentueaza stările de depresie sau creşte stresul şi anxietatea din cauza întunericului şi a frigului. Persoanele cărora le place rutina sunt cele mai stresate, pentru că trecerea la ora de iarnă le dă peste cap obiceiurile zilnice, scrie Digi 24.

În schimb, persoanele care se adaptează mai repede la schimbări îşi continuă activităţile normal, fără să fie afectate în vreun fel. Pentru a contracara efectele trecerii la ora de iarnă, medicii recomandă ca în următoarele săptămâni somnul să înceapă cu o oră mai devreme.

Indiferent ce efecte produce trecerea la ora de iarnă, acestea dispar în câteva zile, timp în care corpul se obişnuieşte cu noul orar.

VEZI AICI De ce schimbăm ora

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here