Acasă Sibiu

DESFIINȚAT | Copiii din centrul Sf. Andrei Mediaș mutați la Cisnădie

776
centrul Sf. Andrei Mediaș

Cei 15 copii cu dizabilități îngrijiți până anul acesta în Complexul de Servicii Sf. Andrei Medias vor fi mutați, începând cu data de 1 octombrie, la Cisnădie, unde funcționează centrul Tavi Bucur, urmare de desființării complexului din Mediaș.

Peste 20 de educatori si îngrijitori de la Centrul Sf. Andrei Mediaș au primit dispoziție de disponibizare.

Potrivit deciziei CJ Sibiu nr. 174/2017, atât centrul de Plasament pentru copilul cu dizabilitati, cât și Centrul de zi din Mediaș își închid activitatea. Unul din motive ar fi scăderea numărului de copiii aflați în îngrijire, potrivit Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu.

La sfârșitul lunii iulie 2017, in centru erau 15 beneficiari cu masura de protectie speciala a plasamentului.

Lipsa unui spatiu adecvat in municipiul Medias si/sau nordul judetului, conform standardelor de calitate aplicabile, pentru functionarea unui centru de plasament pentru copilul cu dizabilitati si tulburari de comportament ar fi un alt motiv invocat de DGASPC Sibiu, într-o adresă pentru stiridesibiu.ro.

Copiii de la Mediaș care vor merge la Cisnădie au vârste cuprinse între 14 și 20 de ani.

Odată cu desființarea Complexului de Servicii Sf. Andrei Medias, cei 23 de educatori, infirmieri și ingrijitori, au fost disponibilizați. Angajații CGASPC au primit dispoziții de încetare a contrcatelor de munca începând cu data de 29 septembrie.

Sursa stiridesibiu.ro

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here