Acasă Nova TV

Ambasadorul Finlandei în România la Grădinița Româno-Finlandeză Mediaș

1031

Grădinița Româno-Finlandeză Mediaș a sarbatorit inceputul anului scolar in prezenta Excelentei Sale Päivi Pohjanheimo, Ambasadorul Finlandei in Romania.

Grădinița Româno-Finlandeză Mediaș este cea de-a patra institutie din Romania fondata pe filiera finlandeza, celelalte trei aflandu-se in Bucuresti, Ploiesti si Sibiu. Sistemul finlandez de invatamant este unul dintre cele mai bune din lume si este bazat pe metode educationale centrate pe individualitatea fiecarui copil, dragostea de a invata si actualizarea actului educational la cerintele si nevoile prezente ale vietii personale si profesionale.
Tot in acest weekend, Excelenta Sa a luat parte la deschiderea anului scolar la Scoala Romano Finlandeza din Sibiu si la conferinta pe tema „Education in a Digital Era” la care au participat si Secretarul de Stat la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale – Manuela Catrina, Lisa Vernon – specialist international in educatie, Lucian Todea -antreprenor si Investitor Tech si Anabela Luca – CEO adLemonade online marketing.

Sprijin și susținere

„Sunt impresionată de eforturile depuse de fondatorii celor patru instituţii deschise în România inspirate de sistemul educaţional finlandez. Fondatorii şi expertii acestor instituţii sunt convinşi de beneficiile elementelor cheie ale sistemului nostru de învăţământ. Profesorii lor au adoptat metode de predare finlandeze şi participă frecvent la programe de pregătire cu profesori din Finlanda. Mă bucur şi le ofer susţinerea mea în demersurile lor” a declarat Päivi Pohjanheimo, Ambasadorul Finlandei la Bucureşti.
„Este un privilegiu pentru noi sa putem colaboara si invata de la experti si profesori despre particularitatile sistemului finlandez. Desi inca suntem la inceput de drum, rezultatele metodelor aplicate nu intarzie sa apara, ceea ce imi da speranta ca vom putea implementa cu succes modelul educational finlandez si in gradinita noastra in beneficiul copiilor si al familiilor afiliate. Sunt onorata si ii multumesc dnei Ambasador pentru sustinere si pentru ca a acceptat sa fie alaturi de noi in acest moment important. De asemenea, profit de aceasta ocazie pentru a multumi Societatii Nationale de Gaze Naturale Romgaz S.A pentru sponsorizarea acordata” spune Andreea Marian, fondatoarea Gradinitei Romano Finlandeze Medias.
Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here