Acasă Nova TV

Mediașul a câștigat un proiect cu finanțare europeană | VIDEO

2566
finanțare europeană

Mediașul a câștigat un proiect cu finanțare europeană.

Acesta este intitulat „Strategia de dezvoltare locală a zonelor urbane marginalizate de pe raza municipiului Mediaș”. Proiectul se află în prezent în prima etapă. Anul viitor Mediașul ar putea obține finanțare europeană în valoare de aproximativ 7 milioane de Euro.

Miercuri dimineață a avut loc la sediul Primăriei Mediaș, prima ședință a echipei de implementare a proiectului. Scopul a fost înființarea Grupului de acțiune Locală ZUM Mediaș, în vederea elaborării Strategiei de Dezvoltare Locală pentru zonele urbane marginalizate din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou. 

După parcurgerea celor trei etape ale proiectului, Mediașul poate beneficia de finanțare europeană în domeniul educației, ocupării forței de muncă, dezvoltării furnizării de servicii sociale, combaterea discriminării, infrastructura de locuire, sănătate, amenajarea spațiilor ubane degradate ale comunității defavorizate, dar și modernizarea spațiilor publice urbane. Valoarea totală a acestora poate ajunge la 7 milioane de Euro.

Banner EximTur