Acasă Nova TV

A început Mediaș Cetate Medievală, Târg de meșteșuguri vii

1627

A început Mediaș Cetate Medievală, Târg de meșteșuguri vii.

Primăria Mediaș a pregătit un program deosebit cu ateliere meșteșugărești, expoziții, demonstrații ale ordinelor cavalerești, animație stradală, dar și o paradă a costumelor medievale și un turnir cavaleresc. Festivalul Mediaș Cetate Medievală, Târg de Meșteșuguri vii a ajuns la a treisprezecea ediție. 

Timp de trei zile, Mediaşul se întoarce în timp, în epoca cavalerilor, a domniţelor şi a meşteşugarilor renumiţi pentru arta lor. Piaţa Regele Ferdinand I va fi epicentrul evenimentelor celei de-a treisprezecea ediţii consecutive a Festivalului „Mediaș, Cetate Medievală. Târg de meșteșuguri vii”. Opt ordine cavalereşti din Mediaş şi din întreaga ţară și-au stabilit tabăra în centrul istoric al oraşului.

De vineri și până duminică, participanţii vor avea ocazia să vadă lupte medievale, tir cu arcul dar şi dansuri medievale. Tot în Piaţa Regele Ferdinand I au ajuns și 80 de meşteşugari din toate colţurile ţării. Anul acesta, Muzeul Municipal și Galeria de artă, Turnurile Forkesch şi Pietrarilor, vor fi deschise publicului, în mod gratuit, cu expoziţii inedite de fotografii, hărți și planuri ale Mediașului.

Banner EximTur