Acasă Revista Presei

Ciocoii din Ministerul de Interne | Privilegiați pensionaţi şi reangajaţi

313

Au pensii uriaşe şi, în acelaşi timp, salarii pe măsură. Este cazul mai multor privilegiaţi din Ministerul de Interne, care huzuresc pe bani publici. În acest timp, Guvernul vrea să reducă pensiile poliţiştilor care lucrează pe stradă, acuză sindicatele din Poliţie.

Mai mult, în țară polițiștii își desfășoară activitatea în condiții improprii. Începând de la dotare până la starea deplorabilă în care se află sediile de Poliție.

Scandalul pensiilor militare ia amploare. Guvernul vrea să taie din pensiile militarilor şi a poliţiştilor care vor trece în rezervă după data de 15 septembrie pentru a face economii la buget.

Cu toate acestea, aceeaşi guvernanţi au permis unor înalţi funcţionari din Ministerul de Interne (MAI) să pună mâna pe pensii grase. În acelaşi timp, să rămână în continuare pe posturi, fiind remuneraţi cu salarii la fel de grase.

Este vorba de 30 de ofiţeri superiori în rezervă, susţin sindicatele din Poliţie.

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), a explicat, pentru ”Adevărul”, cum a fost posibil aşa ceva. ”Sunt vreo 30 de persoane din Ministerul de Interne care s-au pensionat cu încălcarea legii. Adică, nu sub efectul Legii pensiilor militare 225/2005, ci prin efectul Legii 360/2002 privind Statutul poliţistului. Fostul ministru Petre Tobă a modificat, prin Ordonanţă, un articol care a permis pensionarea pe «alte motive». Aşa au ajuns să se pensioneze la 39 de ani sau la 40”, spune Dumitru Coarnă.

Despre o pensionară de lux la numai 44 de ani.

Unul dintre ofiţerii din Ministerul de Interne, privilegiaţi, este comisarul-şef Alina Popescu. În ianuarie 2017, ministrul de Interne Carmen Dan a transferat-o în aparatul central al MAI, de la Slatina, unde a fost şefa Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Olt. În calitate de consilier al ministrului, Alinei Popescu aproape i-a fost dublat salariul. După fix 6 luni, comisarul-şef a ales să se pensioneze. Aşa se face că la 44 de ani, fosta poliţistă a ajuns să încaseze o pensie de zeci de mii de lei. La scurt timp însă, aceasta a fost reîncadrată fix pe aceeaşi funcţie de consilier al ministrului, primind şi un salariu consistent.

Citeste mai mult pe Adevărul

Banner EximTur