Acasă Nova TV Advertoriale

Ce trebuie să iei în considerare atunci când cumperi o casă singur

721
CASĂ IMPRUMUT24 960x640

Odată cu intrarea în vigoare a programului „Prima Casă” din ce în ce mai mulți tineri optează să cumpere o casă, chiar dacă sunt singuri. Avantajele unei astfel de investii sunt nenumărate, în special având în vedere că la noi în țară chiriașii nu sunt tocmai respectați. Totuși, sunt unele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să cumperi o locuință. În special atunci când nu te poți baza pe un al doilea venit în gospodărie.

Cea mai des întâlnită problemă este estimarea incorectă a costurilor. O locuință trebuie renovată și mobilată după ce este cumpărată. Iar de cele mai multe ori proprietarii  accesează mai multe credite pentru a transforma locuința în casa visurilor lor. Dacă iei maximul de împrumut pentru a achiziționa locuința, trebuie să știi că există împrumuturi rapide fără acte care te vor ajuta să renovezi. Pe lângă creditul în sine mai ai nevoie de bani pentru taxele notariale și taxele cerute de bănci pentru revizuirea dosarului.

Este indicat ca înainte de a porni în căutarea viitoarei locuințe să îți analizezi starea financiară.

Există calculatoare de credite online care îți vor spune cu aproximație cât va fi rata pentru o anumită sumă împrumutată. Astfel, înainte de a alege o limită de preț, trebuie să vezi dacă îți permiți sau nu ratele.

De asemenea, va trebui să iei în calcul și raportul dintre calitatea vieții pe care ți-o oferă locuința și prețul acesteia. Chiar dacă apartamentul este frumos, dar nu are acces la mijloace de transport în comun sau la artere principale de drum nu ar trebui să îl cumperi. Va trebui să găsești un compromis care să te satisfacă în ultimă instanță.

Riscurile sunt o altă problemă care trebuie luată în considerare. Există locuințe în blocuri cu bulină sau în zone fără utilități. Trebuie să te gândești în primul rând la confortul tău, chiar dacă acestea sunt mai ieftine. Investițiile ulterioare de a te racorda la utilități sau, mai rău, de a investi în consolidarea unui imobil nu vor fi acoperite de diferențele de preț. De altfel, există și posibilitatea să nu poți să faci aceste schimbări.

O consultație cu un broker imobiliar este necesară.

În special dacă nu ai pe cineva alături să observe viciile unei locuințe sau să te tempereze atunci când ești luat de val. Acesta îți va spune care sunt particularitățile fiecărei zone și a fiecărui tip de apartament. De asemenea, te va îndruma spre apartamentele care se încadrează în bugetul tău și în zonele accesibile ție. Un specialist te poate îndruma spre locuința de care ai nevoie și te va avertiza la viciile pe care le-ar putea avea.

Un apartament nu trebuie cumpărat neapărat dacă faci parte dintr-un cuplu. Desigur, există niște avantaje atunci când ai un alt venit pe care te poți sprijini. Însă, un credit urgent îți poate rezolva probleme financiare periodice pe care le întâmpini la achiziționarea unei locuințe. Iar avantajul este că vei avea propria locuință înainte de a fi nevoit să o împarți cu cineva. O poți transforma cu ușurință în casa visurilor tale fără a avea vreun fel de opoziție de la partener.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.