Acasă Sibiu

6 sibieni reţinuţi în Italia pentru evaziune fiscală cu bijuterii de aur

311
DISTRIBUIȚI

6 sibieni au fost reţinuţi în Italia pentru evaziune fiscală cu bijuterii de aur.

În urma colaborării dintre polițiștii români și cei italieni, au fost depistate 6 persoane din Sibiu. Acestea erau urmărite internațional pentru constituirea unui grup infracțional nestructurat și evaziune fiscală cu bijuterii din aur, provenite din Turcia. Schimbul de date și informații s-a realizat prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională.

La data de 16 august a.c., în urma colaborării dintre polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu și autoritățile italiene, în localitatea Ravenna din Italia, au fost depistate 6 persoane, date în urmărire internațională.

Pe numele acestora, trei bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 40 și 44 de ani, din județul Sibiu, Tribunalul Hunedoara a emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Aceştia sunt acuzaţi de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional nestructurat și evaziune fiscală.

În fapt, în perioada 2009 – 2012, cei șase ar fi achiziționat cantități însemnate de bijuterii din aur din Turcia. Ulterior le-ar fi introdus în România fără a le declara autorităților vamale în vederea îndeplinirii formalităților de vămuire.

Ulterior, bijuteriile din aur ar fi fost comercializate de cei în cauză în magazinele pe care le administrau în municipiul Sibiu fără documente justificative. Motivul au începentru a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor datorate statului.

Schimbul de date și informații s-a realizat prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională.

Foto: arhivă

Banner EximTur