Acasă Nova TV

Încep lucrările de asfaltare din Mediaș | Primăria a semnat 2 contracte de 6,5 milioane lei

2910

Încep lucrările de asfaltare pe străzile din oraș.

Primăria Mediaș a semnat miercuri, două contracte în valoare totală de aproximativ 6,5 milioane de lei cu societatea Drumuri și Poduri Târgu-Mureș, unul pentru turnarea de covoare asfaltice pe 35 străzi din oraș, iar cel de-al doilea pentru lucrări de întreținere prin plombe asfaltice.

Primarul Gheorghe Roman a vorbit și despre situația de pe Șoseaua Sibiului și a dat asigurări că municipalitatea va face tot ceea ce este posibil pentru ca aceasta să fie circulabilă până în momentul în care se vor putea lucrări de modernizare.

Lista străzilor

Lucrările de întreţinere a sistemului rutier prin covoare asfaltice vor începe cu zona centrală a orașului. Societatea care a câștigat licitația va turna covoare asfaltice în suprafaţă totală de 76.000 metri pătrați. Valoarea contractului este 4,8 milioane de lei. Astfel se va interveni pe străzile Nucului, Govora, Titus Andronic (parţial), 1 Decembrie (parţial), Sinaia (parţial), Feleac, Mihai Eminescu, Carpaţi, Stephan Ludwig Roth, Constantin Brâncoveanu, Unirii, Pompierilor, Șoseaua Sibiului (parţial), Arieş, Alba Iulia (parţial), Calafat (parţial), Cuza Vodă, Ştefan cel Mare, Viilor (parţial), Plopului (parţial), Dealul Cucului, Teilor (parţial), Primăverii (lărgire capăt la 2 benzi), Sticlei, Cibin (parţial), Virgil Madgearu, După Zid, I.C. Brătianu, Gheorghe Pop de Baseşti (parţial),  Gloria (parţial), Vlădeasa, Profesor Ştefan Manciulea, Ion Raţiu, Lotru şi Sadu (parţial).

Plombe, trotuare și parcări

Cel de-al doilea contract semnat vizează efectuarea de lucrări de întreţinere a străzilor, aleilor, trotuarelor, sistemului rutier prin plombe asfaltice, reparaţii trotuare cu asfalt, înlocuire borduri, macadamizare şi amenajare parcări” de pe raza municipiului Mediaş. Valoarea contractului este de 1,7 milioane de lei. În cadrul acestuia se vor executa lucrări de plombe asfaltice în suprafaţă totală de 12.800 metri pătrați pe întreaga reţea de străzi din municipiul Mediaş, care prezintă degradări şi nu sunt cuprinse în programul de turnare covoare asfaltice. De asemenea se vor face reparaţii totuare cu asfalt în suprafaţă totală de 16.900 metri pătrați pe străzile Alexandru Vlahuţă (parţial), Baznei (parţial), Hula Veche, Păltiniş, Nucului, Govora, Mureş, I.C.Brătianu, Târnavei, Gloria (parţial), Virgil Madgearu, După Zid, Sondorilor, Şte fan Manciulea, Rubinului, Petroliştilor, Ion Raţiu și Lotru. Se vor mai realiza parcări cu asfalt pe o suprafață de 3.300 metri pătrați, adică aproximativ 270 locuri parcare în  cartierele de blocuri, respective parcări cu pavaj grilă pe o suprafață de 750 metri, adică aproximativ 60 locuri parcare tot în cartierele de blocuri.

Banner EximTur

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here