Acasă Nova TV

Grădinița româno-finlandeză Mediaș va fi lansată oficial vineri | VEZI amănunte

537

Excelenta sa Paivi Pohjahneimo, Ambasadoarea Finlandei in Romania, este invitata la evenimentul de lansare a Grădiniței Româno – Finlandeze din Mediaș. Evenimentul va avea loc in data de 9 iunie, ora 17:30 in Sala de conferinte a Hotelului Traube.

Acest proiect ambițios este conceput și pus în aplicare de către Andreea Marian – președinta Asociației Inițiative de Antreprenoriat și Dezvoltare, sub îndrumarea specialiștilor în educație finlandeză Radu Szekely – consultant European în educație, unul dintre fondatorii școlii finlandeze din Sibiu și MBE Lisa Vernon teacher trainer, Cloudberry Consultants Ltd Finland, impreuna cu alti specialisti in domeniul educatiei, psihologiei si sanatatii din Medias si din alte orase.

Metodele de predare din cadrul grădiniței sunt  în conformitate cu principiile și filosofia sistemului educațional finlandez, unul dintre cele mai bune din lume. Principiile și valorile preluate din sistemul finlandez de învățământ, sunt adaptate la curricula națională, reglementată de Ministerul Educației Naționale din Romania.

„Misiunea noastră este de a oferi copiilor până la vârsta școlară resursele necesare pentru a avea parte de o educație de elită, orientată spre fiecare copil în parte, ținând cont de particularitățile mediului din care provine, nevoile, înclinațiile și aptitudinilepersonale. Cu o viziune holistica asupracreșterii, dezvoltării și învățării copilului, metodele pedagogice practicate în grădinița noastră se bazează pe un nivel al calității ridicat, asigurat de personal competent, instruit și orientat spre interacțiune și colaborare, capabil sa pună in aplicare metode educative inovative.

Grădinița, din punctual nostru de vedere reprezintă a doua familie și casă pentru copii. Este un loc în care iși petrec mai mult de jumatate din timpul lor, învățând și pregătindu-se pentru anii de școala care urmează. Pentru aceste motive, în principal grădinița noastră este un loc în care până și cele mai mici detalii sunt supuse unui control al calității exigent.

Se spune că pentru a crește și educa un copil este nevoie de un sat întreg. De aceea, un alt aspect important imprumutat din filosofia finlandeză este strânsa colaborare între grădiniță, familie, societatea civilă și autoritățile locale. Pe lângă cursurile de instruire și perfectionare a personalului didactic, vom organiza activități de family-learning, ghidate de specialiști în educatia timpurie din Finlanda, ateliere și întâlniri informative cu reprezentanții comunității și ai instituțiilor statului” se arată într-un comunicat de presă al Grădiniței Româno-Finlandeze Mediaș.

Foto: gradinitafinlandeza.ro

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here