Acasă Nova TV

Alimentarea cu apă a Mediașului în pericol din cauza unor copaci căzuți în Târnava Mare

Alimentarea cu apă a Mediașului este în pericol din cauza unor copaci căzuți în Târnava Mare.

18 pompieri din cadrul Secției Mediaş intervin la Stația de tratare a apei din municipiul Mediaş.

Operațiunea are ca și scop scoaterea unor copaci căzuți in apa, care pun în pericol alimentarea cu apă a orașului. Se intervine cu 2 bărci și 5 autospeciale.

ACTUALIZARE: Comunicat Apa Târnavei Mari

Compania Apa Târnavei Mari anunță că activitatea Stației de Tratare Mediaș se desfășoară în condiții normale de funcționare. Situația potențial dificilă, cauzată de trunchiurile de copac blocate în priza de captare a apei, a fost depășită datorită intervenției prompte a pompierilor din cadrul Secției Mediaș.

Din cauza ploilor torențiale, debitele afluenților și râului Târnava Mare au crescut antrenând crengi și copaci. Unele trunchiuri de copac, de dimensiuni foarte mari, au rămas blocate în priza de captare a apei, iar pentru a preîntâmpina o situație care putea deveni dificilă și care ar fi afectat manevrele necesare curățirii prizei, precum și pentru a preveni orice fel de situație cu impact asupra bunei desfășurări a activității de furnizare a apei potabile către populație, pentru îndepărtarea trunchiurilor de copac am apelat la sprijinul tehnic și logistic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dumitru Croitoru” Sibiu, căruia îi și mulțumim pentru promptitudinea intervenției.

Menționăm că situația potențial dificilă a fost depășită, iar activitatea Stației de Tratare Mediaș se desfășoară în parametrii normali, fără să existe niciun risc legat de sistarea furnizării apei potabile către populație.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here