Acasă Nova TV

2 medieșeni, la spital din cauza căldurii | Punct de hidratare la sediul Primăriei

734

Doi medieșeni au ajuns joi la spital din cauza căldurii.

Un pensionar în vârstă de 89 ani a ajuns astăzi în jurul amiezii la Compartimentul de primiri urgențe al spitalului, după ce  i s-a făcut rău. Acesta a fost ridicat de o ambulanță din zona pieței agroalimentare, iar după ce i s-a administrat o perfuzie și-a revenit. Tot la urgențe a ajuns și o tânără de 20 ani în stare de deshidratare. Aceasta a venit singură la spital acuzând o stare de slăbiciune.

Primăria Municipiului Mediaș, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență, a organizat un punct de hidratare pentru a veni în sprijinul populației în perioadele caniculare, date fiind temperaturile aflate în continuă creștere. Punctul de hidratare va funcționa în Holul Primăriei – zona Centrului de Informare pentru Cetățeni.

„Punctul de hidratare va fi funcțional ori de câte ori vor fi primite avertizări meteorologice privind creşterea temperaturilor diurne, codificate cod galben, portocaliu sau roșu, respectiv temperaturile exterioare ale aerului care depăşesc +37°C sau, corelate cu condiţii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel (indicele temperatură umezeală depăşeşte 80 de unităţi).Pentru a evita situațiile neplăcute, cetățenii sunt totuși sfătuiți să evite ieşirile în perioadele cu temperaturi ridicate

Punctul de hidratare din cadrul Primăriei Mediaș va funcționa în fiecare din zilele lucrătoare, între orele 12.00 și 16.00, medieșenilor fiindu-le oferite  sticle cu apă, pentru hidratarea corectă pe timpul caniculei. Activitatea se va desfășura în principal cu voluntari de la Crucea Roșie subfiliala Mediaș, Consiliul Local al Tinerilor, precum și alți voluntari” se arată într-un comunicat de presă remis de către Primăria Mediaș.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here