Acasă Revista Presei

Propuneri pentru Consiliul de Administratie al Transgaz: Cosmin Ghita, fost angajat al Chevron, si Nicolae Minea, fost presedinte al Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului

928

Ministerul Economiei propune doi noi membri provizorii ai Consiliului de Administratie al Transgaz: Nicolae Minea si Cosmin Ghita, scrie Hotnews.

Aceste propuneri ar urma sa fie discutate in sedinta Adunarii Generale a Actionarilor din 19 iulie. Nicolae Minea a condus mai multi ani unitati turistice, iar in perioada aprilie 2014- iunie 2016, a fost presedinte al Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS). Cosmin Ghita a lucrat in domeniul petrolier, timp de trei ani fiind consilier in cadrul Chevron Romania. A studiat la Bates College, timp in care a beneficiat de un schimb de experienta de sase luni la Sankt Petersburg, fiind vorbitor de limba rusa. In prezent este consilier al prim-ministrului Sorin Grindeanu. Este membru al fundatiei CAESAR.

Nicolae Minea (60 ani), economist, a condus mai multe unitati turistice pana in 2014, cand a fost numit presedinte al AAAS. Astfel, in perioada iulie 2009- aprilie 2014, a fost director general al hotelului Hilton din Sibiu. In perioada octombrie 1995- iunie 2009, a fost director general al Palace Resort & Spa, Sibiu. In perioada ianuarie 1991- aprilie 1992 a fost director comercial la SC Sibinul SA. Intre aprilie 1986 si aprilie 1990 a fost director comercial la Oficiul Judetean de Turism Sibiu. Din mai 1985 pana in martie 1986 a fost economist la Intreprinderea Textila, Cisnadie.

Cosmin Chita (28 ani) este absolvent al Bates College, unde a studiat politica economica si rusa. De altfel, a beneficiat de un schimb de experienta la Nevskyi Institut, la Sankt- Petersburg, Rusia, in perioada august 2009- ianuarie 2010. In prezent este consilier de stat pe problemele de energie si minerit al premierului Sorin Grindeanu.

Articol complet: Hotnews

Banner EximTur